Příměstský tábor Díra Moravská Třebová

Ve dnech 17. – 21. 8. se uskutečnil příměstský tábor. Kvůli počasí, které nám příliš nepřálo, jsme museli improvizovat a změnit program dvou dnů, ale i tak byl tábor vydařený a všem účastníkům se výlety moc líbily  A jak jsme si tábor užili?

V pondělí nás čekala fit stezka na Křižáku. Bohužel skoro celý den poprchávalo, ale nevzdali jsme to a vyrazili jsme plnit sportovní úkoly, které nás čekali na jednotlivých stanovištích. Odměnou nám byla výborná pizza, kterou jsme si dali k obědu. 

V úterý pršelo velmi intenzivně, proto jsme nejeli do Březové a lanového parku, ale vydali jsme se na bowling do Svitav. Někteří hráli bowling poprvé, ale na výsledcích to vůbec nebylo znát! Po obědě dostaly děti od pana majitele restaurace ovocný pendrek. Všichni jsme byli velmi mile překvapeni a panu majiteli jsme nezapomněli pěkně poděkovat 

Ve středu jsme se sešli velmi brzy ráno. Vlak do Olomouce odjížděl před sedmou hodinou a všichni jsme se těšili do ZOO, což byl cíl naší cesty. V Olomouci bylo počasí moudřejší než v Moravské Třebové, tak jsme si výlet moc užili. ZOO v Olomouci je opravdu krásná a je k vidění spousta zvířátek. Z výletu jsme se vrátili až před pátou hodinou, unavení, ale nadšení!

Ve čtvrtek jsme vyrazili do Městečka Trnávky, konkrétně na zříceninu hradu Cimburk. Cestou jsme se zastavili na místním hřišti, ze kterého se dětem příliš nechtělo. Při stoupání ke zřícenině nás čekala cesta lesem, všude kolem krásná příroda a spousta dobrých ostružin  Po prohlídce zříceniny a okolí jsme opekli špekáčky. Pokud nevíte, kam s dětmi na výlet, Cimburk je dobrá volba!

V pátek jsme museli opět změnit program. Sice už nepršelo a dokonce svítilo sluníčko, ale na koupání to moc nebylo. Místo koupaliště nás tedy čekala prohlídka zámku a zámecké zahrady. 

Na fotky z našeho „výletování“ se můžete podívat tady a pokud pro nás máte nějaké tipy na výlety, budeme rády, když nám je napíšete  Hanka a Anička