12 března, 2024

Kroužek „Hobby Horse aneb není kůň jako kůň“ je navazujícím na kroužek „Na statku“ a je určený dětem od 5 do 6 let věku již bez doprovodu rodičů.

V moderním sportu Hobby Horse děti překonávají překážky s pomůckou koně na tyči. Tím rozvíjí nejen fyzickou a pohybovou stránku, ale také myšlení, logické uvažování, prostorovou orientaci, paměť a pozornost.

Během 10 setkání jsou děti vedené k základům enviromentální výchovy a vztahu k přírodě a zvířatům. Mimo atraktivní sport Hobby Horse jsou zpravidla užívány i prvky hiporehabilitace v pedagogické a sociální praxi.

Na kroužek není potřeba vlastní Hobby Horse.

Kroužek je pro skupinu max. 8 dětí.

Setkávat se budeme každou středu od 15:00 do 16:30.

Cena kroužku je 1700 Kč (10 setkání).

Termíny: 17. 4. – 19. 6. 2024 a 4. 9. – 6. 11. 2024

Bližší informace a přihlášky: Mgr. Veronika Šabrňáková, verca@osbonanza.cz, 734 761 782

NOVINKA! 

Příměstský tábor pro děti od 3 do 6 let.

Obsahem tábora je pobyt venku na statku, seznámení se s hospodářskými zvířaty, pohybové aktivity, vycházky, aktivity s koňmi a mnoho dalšího.

V ceně je zahrnut oběd, 2 svačiny a pitný režim.

V případě zájmu nás kontaktujete na tel. čísle 734 761 782 nebo nám napište na emailovou adresu verca@osbonanza.cz.

Dne 5. 3. a 7. 3. 2024 se za podpory koordinátora prevence města Svitavy PhDr. Ericha Stündla uskutečnily Podpůrné skupiny (PS) pro mentory – obsahem PS byly aktivity na zamyšlení se mentorů nad svými svěřenci z pozitivního hlediska a práce s kladnými stránkami jejich osobnosti.

  1. Na začátku proběhla aktivita na rozehřátí („Výměna míst“), aby se mentoři více aktivizovali a naladili tak na další aktivity, které je čekaly.
  2. Dále proběhla aktivita „Kruh vztahů“ (grafické vyjádření toho, s kým je člověk v kontaktu a jak blízké vztahy jsou – čím kratší vzdálenost mezi lidmi na papíře, tím těsnější je vztah). Mentoři kreslili svůj kruh vztahů podle instrukcí pracovnice UJF (kruhy byly zaměřené na rodinu, přátelé, známé a odborníky). 
  3. Třetí aktivitou byl „Profil na jednu stránku“ – každému mentorovi se dal předem připravený list papíru, na kterém byly tři sloupce (KLADY MENTEEHO, CO JE PRO MENTEEHO DŮLEŽITÉ, POMŮŽEME MENTEEMU, KDYŽ..). Pracovnice UJF pokládala mentorům jednotlivé otázky, mentoři zapisovali dané odpovědi do daných sloupců na papír (profil svého menteeho).
  4. Nakonec mentoři hodnotili svoje setkávání s menteem prostřednictvím „Karet emocí“ – každý mentor si vybral kartičku s emocí, kterou prožívá nejčastěji na programu UJF. Poté probíhala diskuze.

Mentoři reagovali s velkým zájmem, pochopením a odpovědností. Byli si do značné míry vědomi své role ve vztazích s menteem. Ve druhé skupině projevovali mentoři velmi silné emoce. Mentoři dovedli velmi dobře vystihnout silné stránky menteeho a ocenit je.

Děkujeme všem přítomným mentorům za účast a spolupráci v rámci PS a přejeme jim hodně krásných momentů a zážitků s jejich dětmi v rámci programu UJF.

Podpořeno z projektu Bez udidla k zodpovědnosti – intervenční programy pro ohrožené děti a rodiny v regionu Svitavska, reg. č. CZ.03.02.02/00/22_017/0000230